Oferta

Komora wstępnej fermentacji Continuo

Komory wstępnej fermentacji

  • do odprężania kęsów ciasta o zawartości do 30% mąki żytniej
  • praca w trybie ciągłym

Opis

 

Komora do odprężania kęsów ciasta o zawartości mąki żytniej do 30% w automatycznych liniach formujących. Praca w trybie ciągłym, z gwarantowanym czasem odprężania kęsów.

ZALETY:

– odprężenie kęsów ciasta umożliwia optymalne wydłużenie bochenków

– koszyczki z tworzywa zapobiegającego przyklejaniu się ciasta

– pełna kontrola czasu odprężania kęsów.

Urządzenie wyposażone jest w ruchome zawieszki z koszyczkami na kęsy.

Komora współpracuje w trybie automatycznym z pozostałymi elementami linii.

Po przejściu cyklu odprężenia w komorze kęs automatycznie podawany jest do wydłużarki.

Rama i zawieszki koszyczków ze stali malowanej proszkowo

Panele komory wykonane ze stali malowanej proszkowo

Okna rewizyjne do kontroli pracy.

Opcje

– lampa przeciw-pleśniowa UV.

– dodatkowe wyjście dla kęsów ( skrócenie czasu odpoczynku)

– taśma wyprowadzająca kęsy ( dla dodatkowych wyjść)

– moduł klimatyzacji: wytwornica pary i ogrzewanie

– panele ze stali nierdzewnej Inox

– panele ze stali nierdzewnej Inox – izolowane

– rama i zawieszki ze stali nierdzewnej Inox

– dodatkowy wyłącznik „stop”

Całodobowy serwis

Telefon serwisowy dostępny jest przez całą dobę: +48 695 985 075

Nasi partnerzy:

Kontakt:

Italmarco Sp. z o.o. ul. Jagielnia 6; 32-050 Skawina
   
Tel.: 12 422 55 47 | FAX: 12 422 67 50
http://www.italmarco.pl/schowek/

Monitorujemy anonimowo aktywność na stronie, korzystamy z cookies i local storage.

Jeśli nie zmienisz ustawień pliki cookie będą zapisywane na Twoim urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.