Oferta

piec ceramiczno rurowy mondial

Ceramiczno rurowy Mondial

Oferta

  • piec wsadowy rurkowy
  • 3/4 komory wypiekowe
  • zasilanie: olej/gaz/drewno

Opis

 

PIEC CERAMICZNO RURKOWY „MONDIAL”

POŁĄCZENIE TRADYCJI Z NOWOCZESNOŚCIĄ

 

piec carmiczno rurkowy MondialPiec piekarski „Mondial” przeznaczony jest do wypieku każdego rodzaju pieczywa, a w szczególności polskiego chleba pszenno-żytniego dzięki zastosowaniu rurek i ceramiki

WYJĄTKOWA KONSTRUKCJA

W piecu zastosowano elementy ceramiczne.

Komory wypiekowe z płytami hertowymi ogrzewane są systemem grubościennych rurek Perkinsa.

Podstawę pieca tworzą ceramiczna komora spalania oraz ceramiczne kanały spalinowe .

Bezpośrednio na kanałach gęsto ułożone są rurki oraz wydajne parownice, przez co do maksimum wykorzystano energię spalin. Ściany i góra pieca wypełnione są zaprawą ceramiczną akumulującą ciepło .

Cały piec izolowany jest grubą warstwą wełny mineralnej.

„Mondial” opalany jest nowoczesnym palnikiem gazowym lub olejowym Riello.

Palnik zamontowany jest na ruchomej płycie, umożliwiającej dostęp do komory spalania.

W razie potrzeby (brak gazu, oleju) można opalać piec drewnem ( standard ) lub węglem wykorzystując specjalne palenisko boczne ( opcja ).

 

WALORY UŻYTKOWE PIECA „MONDIAL”

Jakość produkcji

Ceramika, rurki oraz wydajne parownice zapewniają produkcja pieczywa (a zwłaszcza chleba pszenno-żytniego) najwyższej jakości: wielkość, wygląd i smak.

 

Energooszczędność

Rozwiązania konstrukcyjne gwarantują lepsze wykorzystanie spalin, akumulację ciepła

palnik o dużej sprawności z nowoczesnym układem sterującym

ceramika i rurki akumulując ciepło eliminują spadki temperatury po zasadzeniu

moc zainstalowana w piecu: tylko 1 kW !!!

 

Funkcjonalność, prostota obsługi i niezawodność

bardzo duża stabilność cieplna pieca umożliwia produkcję nawet na 3 zmiany

wszystkie instalacje dostępne są od przodu pieca (palnik, parownice, elektrozawory, sterowanie)

możliwy wypiek pomimo zakłóceń w dostawie paliwa (palenisko na drewno, zawory by-pass)

charakterystyka

• Maksymalna temperatura wypieku: 300 °Czintegrowany załadunek pieca

• Modele:  z 3 /4 komorami wypiekowymi  wyposażonymi  2 / 3 / 4 drzwiczek

• Powierzchnia wypiekowa: od 5,10 do 26,80 m2

• Frontal, panele obudowy i okap wykonane ze stali nierdzewnej

• Oświetlenie komory wypiekowej za pomocą  2 lamp halogenowych

• System ogrzewania pieca za pomocą  rur parowych ułożonych w kształcie pierścienia,

z podwójnym poprzecznym przewodem rurowym dla poszczególnych komór wypiekowych,

o średnicy  27 mm i grubości ścianki 4 mm, ogrzewających bezpośrednio płyty hertowe i strop każdej z komór wypiekowych.

• Parownice ogrzewane przez spaliny, z dogodnym dostępem w dolnej części pieca , pod komorami wypiekowymi

• Zasilanie: palnik gazowy / olejowy / na pelet / palenisko na drewno

• Palenisko i kanały spalinowe z materiałów ogniotrwałych i  wylewki cementowej

• Otwory rewizyjne o dużych wymiarach pozwalające na przeprowadzenie w  łatwy i szybki sposób  operacji czyszczenia kanałów spalinowych

• Podłoże wypiekowe wykonane z cementowych  płyt hertowych wzmocnionych metalową siatką

• Konstrukcja pieca wykonana na stałej podbudowie i podstawie

• Izolacja z wełny mineralnej o grubości minimalnej  20 cm z boku pieca

• Drzwiczki komór wypiekowych ze szkła hartowanego,  wyposażone w przeciwwagi ze stali nierdzewnej z możliwością regulacji

•  Kanałowe zaczepy  na aparaty załadunkowe

sterowanie piecem

centralka elektromechaniczna centralka logic2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Całodobowy serwis

Telefon serwisowy dostępny jest przez całą dobę: +48 695 985 075

Nasi partnerzy:

Kontakt:

Italmarco Sp. z o.o. ul. Jagielnia 6; 32-050 Skawina
   
Tel.: 12 422 55 47 | FAX: 12 422 67 50
http://www.italmarco.pl/schowek/