
Piec obrotowy Basic Active
Piece obrotowe
- Piece wsadowe i obrotowe
- Piece cukiernicze i HO.RE.CA
- Systemy załadunkowo-wypiekowe
Opis
Wysoka wydajność i kompaktowe wymiary
Prosty, czysty design sprawia, że piec przekształca się ze zwykłego narzędzia pracy w cenny przedmiot, wzbogacający wyposażenie pracowni.
Piec piekarniczy BASIC 2.0 zaskakuje wszechstronnością zastosowania perfekcyjnie połączoną z niezwykłą łatwością obsługi.
Piec BASIC 2.0 został w całości zaprojektowany i wyprodukowany we Włoszech w oparciu o tradycje rzemieślnicze i najnowsze rozwiązania technologiczne charakteryzujące produkty firmy Mondial Forni.
Stalowe uszczelnienie drzwi
Specjalne uszczelki ze stali nierdzewnej zainstalowane wzdłuż całego obwodu drzwi gwarantują szczelność, zmniejszają straty energii i sprawiają, że para i ciepło pozostają wewnątrz komory wypiekowej.
Maksymalna niezawodność
Wymiennik ciepła, całkowicie wykonany ze stali nierdzewnej jest gwarancją wysokiej wydajności i niskiego zużycia energii.
Stała izolacja
Podwójna warstwa mat z wełny mineralnej o dużej gęstości (100 kg/m3) która pokrywa obwód pieca zapobiega tworzeniu się mostków cieplnych i gwarantuje maksymalna izolację termiczną oraz jej trwałość w czasie, przyczyniając się w ten sposób do zmniejszenia zużycia energii.
Doskonała widoczność wypieków
Czyszczenie pieca jest szybkie i proste dzięki obecności uchylnych szyb, które zapewniają wypiekom perfekcyjną widoczność podczas pieczenia.
Sterowanie piecem
Główne funkcje
Prostota użytkowania jest główną zaletą kontrolera elektronicznego iBAS, dzięki któremu wszystkie przyciski posiadają bezpośrednie i intuicyjne funkcje.
• Temperatura pieczenia
• Czas pieczenia
• ilość pary w sekundach
• Czas usuwania pary