
Piec elektryczny Dekomondial
Piece piekarskie
- Małe gabaryty
- Łatwa instalacja i obsługa
- Niezależne komory wypiekowe
Opis
Piec piekarski wsadowy, elektryczny, przeznaczony do wypieku każdego rodzaju pieczywa.
Wypiek na płytach hertowych. Wykończenie w stali nierdzewnej Inox.
–
Zalety pieca piekarskiego Dekomondial:
– grzałki montowane od przodu: umożliwiają dostawianie pieców do siebie lub ściany
– drzwiczki w komorach otwierane do góry
– izolacja płytami z wełny o stałej gęstości ( 100 kg/m3)
– aspirator wyciągu pary inox
– wysuwany i opuszczany blat w dolnej części pieca ( oszczędność miejsca)
– SYSTEM „POWER MANAGEMENT” do zarządzania mocą zainstalowaną
– diagnostyka
– dwa włączenia i dwa wyłączenia automatyczne dla każdego dnia
– funkcja „SLEEP” wyłączająca nieużywany piec
– port USB do aktualizacji danych
–
Każda komora umożliwia USTAWIANIE NIEZALEŻNYCH PARAMETRÓW:
– ogrzewanie z dodatkową regulacją temperatury góra/dół komory
– zaparowanie z regulacją czasu zaparowania ( manualne/automatyczne )
– system zrzutu pary z komory po zaparowaniu
– regulator czasu wypieku z sygnalizacją dźwiękową jego końca
– dodatkowy czas dopiekania
–
ZAAWANSOWANY PANEL ELEKTRONICZNY:
3 komora: sterowanie w systemie I-PRO ( wyświetlacz LCD )
Programowanie 99 receptur wypiekowych, z parametrami:
– nazwa programu ( produktu)
– sposób zaparowania ( ciągły/pulsacyjny)
– moc grzałek frontowych
Programowanie 5 faz dla każdej receptury, z parametrami:
– temperatura góra/dół komory
– czas wypieku
– ilość pary w litrach/sekundach
– moment zrzutu pary
Pozostałe komory: sterowanie w systemie I-BAS
– ustawianie każdorazowe parametrów wypiekowych
– programowanie receptur wypiekowych z poziomu I-PRO 3 komory
Zdjęcia
