
Piec sklepowy AIR 10T
Piece sklepowe
- idealny dla sektora HO.RE.CA
- dostępne kombinacje z piecami Domino
- zasilanie elektryczne lub gazem
Opis
Małe gabaryty, wielkie możliwości
Seria pieców Air została opracowana aby sprostać stale rosnącym wymaganiom użytkowników zarówno w zakresie produkcji piekarniczej jak i cukierniczej.
Piec AIR, dzięki swojej wszechstronności w zakresie możliwości ustawień temperatury wypieku, gwarantuje maksymalnie krótki czas wypieku produktów mających znaleźć się na półkach dostępnych dla klienta w punktach sprzedaży.
Jest urządzeniem idealnym dla małych cukierni, hoteli, sklepów, supermarketów, sieci punktów sprzedaży, czy restauracji.
Gama pieców serii AIR składa się z dwóch podstawowych modeli (5T i 10T) w wersji elenktycznej lub zasilanych gazem, oraz szeregu dostępnych opcji, które zapewniają indywidualne i szerokie możliwości ich zastosowania.
Jak ważna jest Twoja przestrzeń ?
Piec Air, dzięki swoim różnorodnym możliwościom konfiguracji, pozwala zapewnić wszechstronność wypieku na małej powierzchni, łącząc jednocześnie zalety wypieku statycznego i konwekcyjnego.
Dlaczego warto wybrać piec Air
• Kompaktowe gabaryty, wszechstronne możliwości wypieku
• Niskie koszty zużycia energii
• Bardzo szybka gotowość do wypieku
• System mycia pieca – zawsze estetyczny wygląd
• Stały poziom wydajności – filtr przeciw osadzaniu się kamienia
• Łatwość w przenoszeniu, instalacji i podłączeniu do eksploatacji (plug-in)
wyposażenie seryjne
• Maksymalna temperatura wypieku 270°C
• Trwałość i solidność konstrukcji – frontal i obudowa boków pieca ze stali nierdzewnej
• Komora wypiekowa ze stali nierdzewnej ( zaokrąglone kąty w celu ułatwienia czynności mycia)
• Zbrojone grzałki ze stali nierdzewnej
• Parownica
• Izolacja o stałej gęstości wykonana przy zastosowaniu paneli z wełny mineralnej
• Bezpieczny i ergonomiczny uchwyt otwierajacy drzwi pieca, wykonany z materiału termoizolacyjnego
• Halogenowe lampy oświetlające wnętrze komory wypiekowej zapewniające optymalną widoczność wypiekanego produktu
• Centralka sterująca z lewej strony pieca
• Drzwi pieca z podwójną hartowaną szybą ( możliwość otwarcia i wyczyszczenia powierzchni pomiędzy szybami)
• Drzwi pieca otwierane na prawą stronę (dostępne również w wersji otwieranej na lewą stronę)
• Nóżki pieca z regulacją wysokości
• Zabezpieczenie przed osadzaniem się kamienia – filtr
opcje
• Okap z lub bez aspiratora pary
• Podstawa z prowadnicami na blachy
• Obniżona podstawa umożliwiająca różnorodne konfiguracje
• Komora garownicza z drzwiczkami szklanymi lub ze stali nierdzewnej
• Model 4T i 8T
• Model na blachy 46×66
• Drzwi pieca z otwieraniem na lewą stronę
• Kółka
• System pół-automatycznego mycia pieca
sterowanie
Prostota obsługi czy wszechstronna technologia?
Piec Air, w zależności od wymagań i zapotrzebowania użytkownika, może posiadać jedną z trzech typów centralek sterujących:
elektromechaniczną , elektroniczną lub z możliwością programowania.