Oferta

Piec sklepowy AIR 5T

Piece sklepowe

  • idealny dla sektora HO.RE.CA
  • dostępne kombinacje z piecami Domino
  • zasilanie elektryczne lub gazem

Opis

Małe gabaryty, wielkie możliwości

Seria pieców Air została opracowana aby sprostać stale rosnącym wymaganiom użytkowników zarówno w zakresie produkcji piekarniczej jak i cukierniczej.

Piec AIR, dzięki swojej wszechstronności w zakresie możliwości ustawień temperatury wypieku, gwarantuje  maksymalnie krótki czas wypieku produktów mających znaleźć się na  półkach dostępnych dla klienta  w punktach sprzedaży.

Jest urządzeniem idealnym dla małych cukierni, hoteli, sklepów, supermarketów, sieci  punktów sprzedaży, czy restauracji.

Gama pieców serii AIR składa się z dwóch podstawowych modeli (5T i 10T)  w wersji elenktycznej lub zasilanych gazem, oraz  szeregu dostępnych opcji,   które  zapewniają indywidualne i szerokie możliwości ich  zastosowania.

Jak ważna jest Twoja przestrzeń ?

Piec Air, dzięki swoim różnorodnym możliwościom konfiguracji, pozwala zapewnić wszechstronność wypieku  na małej powierzchni,  łącząc jednocześnie  zalety wypieku statycznego i konwekcyjnego.

Piec sklepowy AIR 5T+DOMINO 2T6040 Dlaczego warto wybrać piec Air

• Kompaktowe gabaryty, wszechstronne możliwości wypieku

• Niskie koszty zużycia energii

• Bardzo szybka gotowość  do wypieku

• System mycia pieca  – zawsze estetyczny wygląd

• Stały poziom wydajności – filtr przeciw osadzaniu się kamienia

• Łatwość w przenoszeniu,  instalacji i podłączeniu do eksploatacji (plug-in)

wyposażenie seryjne

• Maksymalna temperatura wypieku  270°C

• Trwałość i solidność konstrukcji – frontal i obudowa boków pieca ze stali nierdzewnej

• Komora wypiekowa ze stali nierdzewnej ( zaokrąglone kąty w celu ułatwienia czynności mycia)

• Zbrojone grzałki ze stali nierdzewnej

• Parownica

• Izolacja o stałej gęstości wykonana przy zastosowaniu paneli z wełny mineralnej

• Bezpieczny i ergonomiczny uchwyt  otwierajacy  drzwi  pieca,  wykonany z  materiału termoizolacyjnego

• Halogenowe lampy oświetlające wnętrze komory wypiekowej zapewniające optymalną widoczność wypiekanego produktu

• Centralka sterująca z lewej strony pieca

• Drzwi pieca z podwójną  hartowaną szybą  ( możliwość otwarcia i wyczyszczenia powierzchni pomiędzy szybami)

• Drzwi pieca otwierane na prawą stronę (dostępne również w  wersji otwieranej  na lewą stronę)

• Nóżki pieca z regulacją wysokości

• Zabezpieczenie przed osadzaniem się kamienia – filtr

opcje

• Okap z lub bez aspiratora pary

• Podstawa z prowadnicami na blachy

• Obniżona podstawa umożliwiająca różnorodne konfiguracje

• Komora  garownicza z drzwiczkami  szklanymi lub ze stali nierdzewnej

• Model 4T i 8T

• Model  na blachy  46×66

• Drzwi pieca z otwieraniem na lewą stronę

• Kółka

• System pół-automatycznego mycia pieca

kombinacje pieców AIR i DOMINO

sterowanie

centralki sterujące piecemProstota obsługi  czy wszechstronna  technologia?

Piec   Air,    w zależności od wymagań i zapotrzebowania użytkownika,  może posiadać jedną z trzech typów  centralek sterujących:

elektromechaniczną , elektroniczną lub z możliwością programowania.

 

 

 

Całodobowy serwis

Telefon serwisowy dostępny jest przez całą dobę: +48 695 985 075

Nasi partnerzy:

Kontakt:

Italmarco Sp. z o.o. ul. Jagielnia 6; 32-050 Skawina
   
Tel.: 12 422 55 47 | FAX: 12 422 67 50
http://www.italmarco.pl/schowek/

Monitorujemy anonimowo aktywność na stronie, korzystamy z cookies i local storage.

Jeśli nie zmienisz ustawień pliki cookie będą zapisywane na Twoim urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.