Oferta

piec tunelowy MATIC

Rurkowy MATIC

Piece piekarskie

  • wsadowe, obrotowe, modułowe
  • tunelowe
  • systemy załadunkowo-wypiekowe

Opis

 

 

TUNELOWY PIEC CERAMICZNO – RURKOWY „MONDIALMATIC”

Duża wydajność z małej powierzchni

Piec zaprojektowany do osiagania bardzo dużych wydajności na małej przestrzeni i nadaje sie doskonale do wypieku produktów piekarniczych i cukierniczych w temperaturach od 210 – 270 st. C.

Mondialmatic może współpracować z dowolną zautomatyzowaną linią produkcyjną ,

linią automatycznego załadunku jak również z linią chłodzenia pieczywa po zakończonym wypieku.

Przewiduje się wypiek w piecu bezpośrednio na stalowej siatce, na tackach, w formach lub innych pojemnikach wytrzymałych na wysoka temperaturę.

Konstrukcją nawiązuje on do rozwiązań zastosowanych w piecach tradycyjnych, przy równoczesnym wykorzystaniu nowoczesnych rozwiązań z dziedziny automatyki.

Piece „Mondialmatic” pracują w piekarniach na całym świecie dając satysfakcję ich użytkownikom i świadcząc o znakomitym przystosowaniu do wymagań stawianych przez konsumenta.

 

KONSTRUKCJA.

Piec wykonany jest w kształcie prostopadłościanu z elementów metalowych i kształtek ceramicznych.

Wypiek pieczywa odbywa się w 3 komorach wypiekowych, na ruchomej siatce stalowej. Komory wypiekowe ogrzewane sa systemem grubościennych, specjalnie ukształtowanych i gęsto opasujących je zmodyfikowanych rurek Perkinsa.

Korpus pieca (podstawa, ściany boczne i sklepienie) zbudowany jest z ceramicznych elementów tworzących komorę spalania oraz kanały przepływu spalin. Bezpośrednio na kanałach spalinowych ułożone są rurki, przez co do maksimum zwiększono powierzchnię odbioru ciepła z przepływających spalin, a tym samym wykorzystanie ciepła.

Piec umożliwia prowadzenie dużej produkcji w cyklu automatycznym. Niezależny generator pary zapewnia nieograniczoną produkcję pary w piecu.

OPIS DZIAŁANIA.

Piec pracuje w cyklu automatycznym i jest przystosowany do wypieku chleba, galanterii oraz produktów cukierniczych w temperaturach od 210 do 270 st . C na siatce stalowej.

Standardowo wyposażony jest w komputer SIEMENS sterujący pracą . Wszystkie kroki wykonywane przez urządzenie załadunkowe kontrolowane są przez inwertory MITSUBISHI, dzięki czemu gwarantowana jest płynna i precyzyjna praca . Komputer jest zaprogramowany na bazie potrzeb wypiekowych produktu, jego wymiarów, czasu wypieku i oczekiwań Klienta. Cykle załadunku i wyładunku pieczywa , moment otwarcia i zamknięcia drzwi są ze sobą zsynchronizowane. Zaparowanie odbywa się w przedniej części pieca z zastosowaniem pary wytworzonej w specjalnym generatorze z niezależnym palnikiem ( gwarancja dużej produkcji pary ). Praca generatora kontrolowana jest przez komputer.

Komputer pozwala na zastosowanie receptur wypiekowych uwzględniających różne parametry.

Zasadzanie komór wypiekowych odbywa się przy użyciu automatycznego podnośnika. Zastosowane rozwiązania gwarantują dużą równomierność wypieku, energooszczędność oraz oszczędność miejsca w piekarni.

Zdjęcia

 

 

Całodobowy serwis

Telefon serwisowy dostępny jest przez całą dobę: +48 695 985 075

http://www.italmarco.pl/schowek/