Produkcja ciast wielowarstwowych – nowa technologia
Nowa koncepcja tworzenia ciast wielowarstwowych rewolucjonizuje proces produkcyjny małych i średnich zakładów cukierniczych.
Mamy przyjemność przedstawić Państwu nową gamę rozwiązań technologicznych specjalnie zaprojektowaną przez firmę GORRERI dla sektora cukierniczego.
Nowa koncepcja tworzenia ciast wielowarstwowych rewolucjonizuje proces produkcyjny małych i średnich zakładów cukierniczych.
Maszyny Gorreri pozwalają na bardzo różnorodne, pod względem formy i rodzaju, nadziewanie i dekorowanie ciast wielowarstwowych.
Produkty stają się wyjątkowe i oryginalne zgodne z oczekiwaniami Klientów.
Prezentujemy Państwu zespół idealnych narzędzi pozwalających zautomatyzować proces produkcyjny zachowując jednocześnie wyjątkowe właściwości produktu. Produktu zgodnego z nowymi tendencjami i wyprzedzającego potrzeby nieustannie zmieniającego się popytu na rynku.
MULTIMATIC 300
Urządzenie zaprojektowane z myślą o małych i średnich zakładach produkujących dużą gamę zróżnicowanych wyrobów.
Linia MULTIMATIC 300 służąca do produkcji ciast wielowarstwowych dzięki kompaktowości, prostocie obsługi przypadnie do gustu najbardziej wymagającym użytkownikom.
Dzięki możliwości prostej i szybkiej zmiany formatu produktu, czyszczenia taśmy transportującej i głowicy dozującej linia MULTIMATIC 300 jest niezbędnym rozwiązaniem dla wszystkich, którzy chcą realizować produkcję nie rezygnując z oryginalności i wyjątkowości produktu zachowując jego doskonałą jakość.
Co wyróżnia linie MULTIMATIC 300:
- Produkcja ciast 2warstwowych do 150 szt. /godz.
- Produkcja ciast 3wartwowych do 100 sz. /godz.
- Rama ze stali INOX na 4 kółkach obrotowych o kompaktowych wymiarach (1950x1450x1900mm),
- Serie z dozownikiem syropu, dozownikiem kremów, zespół docisku
- Wbudowana w ramę szafa elektryczna
- Panel obsługi z kolorowym ekranem dotykowym
- Możliwość sterowania i programowania/ zapisywania do 50 receptur
Dozownik DVG 500 RP
Najnowsze urządzenie linii produktów DOSAMATIC, dozownik DVG 500 RP został zaprojektowany do nadziewania i dekoracji ciast warstwowych.
Dozownik DVG 500 RP jest rozwiązaniem o maksymalnym poziomie wszechstronności zastosowania, wydajności i łatwości w obsłudze.
W całości produkowany i montowany we Włoszech z zachowaniem najwyższych standardów jakości GORRERI.
Co wyróżnia dozownik DVG 500RP :
- Nadziewanie i dekorowanie do 7 warstw na minutę
- Konstrukcja ze stali INOX
- kompaktowy system pneumatyczny firmy FESTO stworzy specjalny dla potrzeb firmy GORRERI
- Niewielkie rozmiary urządzenia (1400x780x1750 mm)
- Możliwość pracy w trybie ciągłym 24/24, 7 dni w tygodniu
- Konstrukcja dozownika na skrętnych kółkach
- Siłownik uruchamiający dozowanie (pedał)
- Szybka i łatwa obsługa w zakresie konserwacji urządzenia
- Panel sterowania z ekranem dotykowym
Czy wiesz, że:
Dozownik DVG 500 RP może pracować zarówno jako maszyna niezależna jak i urządzenie zainstalowane w linii z innymi dozownikami DVG 500. Można również zestawić go z linią MULTIMATIC 300, lub TURBOMIXEREM przygotowującym ciasta i kremy w trybie ciągłym, a także z pozostałymi urządzeniami służącymi do nadruku i aplikacji dekoracji.
Prosta obsługa, solidna konstrukcja, niezawodność. To główne cechy, które w połączeniu z niewygórowaną ceną, sprawiają, że dozownik DVG 500 RP jest doskonałym rozwiązaniem dla producentów mających różnorodne zapotrzebowania produkcyjne i liczących na szybki zwrot poniesionych na inwestycję kosztów.
GCS 300 MULTICUT
Uzupełnieniem nowej gamy rozwiązań technologicznych GORRERI do produkcji ciast wielowarstwowych jest krajalnica ultradźwiękowa GCS 300 MULTICUT.
Urządzenie przygotowane do szybkiego cięcia produktów spożywczych na prostokąty, kwadraty, trójkąty i koła.
Co wyróżnia krajalnice GCS MULTICUT?
- Maksymalna średnica wykroju koła 300mm
- Maksymalny wymiar wykroju prostokąta 600×400 mm
- Możliwość krojenia produktów mrożonych
- Dokładność, czystość, bez pozostawiania śladów z okrawania
- Wykonana ze stali INOX
- Kompaktowe rozmiary
- wydajność pracy na poziomie 1 cięcia na sekundę dla produktów o różnych grubościach (70 mm h standard, 150mm h opcja)
- łatwe i szybkie zmiany formatu cięcia ,
- proste czyszczenie powierzchni roboczych, blatów do cięcia i ostrza tnącego.
Zaprogramowany cykl cięcia, obliczany na podstawie ilości żądanych porcji lub ich wymiaru, wykonuje, obracająca się za pomocą serwomotorów, głowica tnąca poruszająca się w płaszczyznach (osiach) x-y. Ruch głowicy w osi z (pionowej) sterowany jest pneumatycznie, lub za pośrednictwem serwomotora.
Głowica tnąca jest całkowicie zamknięta, skrzynka z przewodami elektrycznymi zamocowana jest na suficie maszyny, co pozwala na uzyskanie jak największej wolnej wewnętrznej powierzchni roboczej.
Osłona zabezpieczeniowa przednia zrealizowana jest za pomocą kurtyny elektronicznej IP67, boczne osłony wykonane są z płyt z przeźroczystego poliwęglanu o dużej grubości, stanowiących maksymalny poziom ochrony podczas pracy urządzenia.
Wyposażenie w wersji standard zawiera:
- 3 blaty do cięcia z niebieskiego tworzywa w formacie okrągłym
- 3 blaty do cięcia o formacie prostokątnym (600x400mm).
Możliwość zakupu dodatkowego wyposażenia:
- zespół automatycznego mycia i sterylizacji noża ,
- specjalne blaty do cięcia produktów mrożonych lub znajdujących się na tackach,
- powiększona prowadnica pionowa do cięcia produktów o wysokości do 150mm.
Nowe rozwiązania do ciast wielowarstwowych GORRERI to odpowiedź na wyzwania, które stawia przyszłość.
W celu uzyskania szczegółowych informacji i oferty cenowej skontaktuj się z naszym przedstawicielem handlowym.
Odwiedź też stronę producenta, by lepiej poznać linię do produkcji ciast wielowarstwowych.