SMAŻALNIKI DO PĄCZKÓW CANOL
Poznaj nasze smażalniki do pączków – elektryczne, gazowe i termoolejowe
Smażalniki do pączków Canol
Samażalniki do pączków firmy Canol ( modele 180–260–400–500) zostały zaprojektowane i wykonane z myślą o produkcji ciągłej pączków, bułek i innych produktów smażonych z obu stron.
Wydajność produkcyjna urządzenia zależy od jego modelu, wielkości produkowanego produktu oraz niezbędnego czasu smażenia.
Ogrzewanie oleju do smażenia odbywa się na trzy sposoby:
· Za pomocą palników gazowych (G)
· Za pomocą rezystora elektrycznego (E)
· W kotle diatermicznym oleju i wymienniku ciepła (D)
W jaki sposób następuje obróbka produktu?
A) Załadunek produktu;
B) Rozpoczęcie procesu smażenia;
C) Kompletny proces smażenia;
D) Zakończenie procesu smażenia;
E) Blokada produktu;
F) Napełnianie;
G) Rozładunek/ pakowanie produktu;
H) Strefa ogrzewania oleju;
I) Strefa dekantacyjna oleju.