
Półautomat S 2001
Automaty załadowcze
- obsługa 1-2 pieców
- jadnoosobowa obsługa załadunku i wyładunku
Opis
1. PRZEZNACZENIE:
Urządzenie półautomatyczne przeznaczone do załadunku i wyładunku 1-2 pieców wsadowych.
Przystosowane do pieców różnych producentów.
Zalety i efekty produkcyjne:
– zredukowane czasy załadunku i wyładunku komór wypiekowych pieca
– 1-osobowa obsługa do załadunki i wyładunku pieca
– zredukowany wysiłek fizyczny personelu obsługi
– wolne miejsce przed piecem po skonczonej pracy
–
2. FUNKCJONOWANIE:
Półautomat posiada napęd mieszany i przesuwany jest:
a) ręcznie- w poprzek przed piecem po prowadnicy umieszczonej na podłodze ( mozliwe wpuszczenie jej w podłogę), zatrzymywany jest przez piecowego przed wyznaczonymi drzwiczkami do załadunku lub wyładunku
b) elektrycznie – do gory i na dół na stalowej ramie o solidnej strukturze, zatrzymuje się samoczynnie przed wyznaczoną półką do załadunku lub do wyładunku
Automat załadowuje do pieca rząd kęsów na szerokośc jednych drzwiczek ( szeokośc 60 cm ) i wyładowuje jeden rząd upieczonego produktu o szerokości 60 cm.
Wszystkie funkcje skladajace sie na cykl pracy wywoływane sa przyciskiem przez piecowego w trybie sekwencyjnym ( każdorazowo ).
Po skonczonym cyklu taśma półautomatu automatu ustawiana jest przez piecowego w pozycji „gotów ” do załadunku kolejnej porcji kęsów.
Mozliwa jest wspólpraca półautomatu z aparatami załadunkowymi recznymi przy obsadzaniu go kęsami ciasta.