
Komora fermentacyjna ATR TOP
Komory
- komora dwudrzwiowa
- niezależny system ogrzewania
- centralka elektroniczna
OPIS I FUNKCJONOWANIE:
1. Komora dwudrzwiowa przeznaczona do fermentacji ciasta przed wypiekiem, zapewniająca idealne warunki do rozrostu ciasta. Wykonana w wersji o podwyższonym standardzie. Szczególnie przydatna w wąskich pomieszczeniach produkcyjnych.
–
2. NIEZALEŻNY SYSTEM OGRZEWANIA ORAZ ZESPÓŁ DO PRODUKCJI PARY w ilości wymaganej w procesie technologicznym.
Zespół do produkcji pary oraz kanały rozprowadzające powietrze i parę wykonane są ze stali nierdzewnej INOX. Elementy konstrukcyjne komory i ściany wykonane są z aluminium malowanego na biało. Drzwi komory złożone z 4 elementów stalowych profilowanych wykonane w całości ze stali nierdzewnej INOX . Zawiasy wykonane z aluminium malowanego. Uchwyty do otwierania i zamykania z czarnego plastiku.
Drzwi wyposażone w automat samo-domykający, umieszczony w środkowej części.
–
3. Komora wyposażona w podłogę z warstwą izolacji termicznej oraz wykonczoną stalą nierdzewna INOX. Wjazd do komory ułatwia podjazd ze stali nierdzewnej INOX.
–
4. CENTRALKA STERUJĄCA ELEKTRONICZNA z możliwością sterowania temperaturą i wilgotnością względną. Umieszczona w górnej części komory na specjalnym wyprofilowanym elemencie pochylonym w kierunku dolnym, co bardzo ułatwia jej obsługę. Wyposażona w łatwo dostępny wyłącznik bezpieczenstwa.