Przemysłowa wagodzielarka do ciasta MARK
Dzielarki do ciasta
- wydajność do 6.500 szt/h
- dedykowana do produkcji przemysłowej
- sterowanie panelem PLC
MARK / MARK ATT jest automatyczną przemysłowąwagodzielarką objętościową do ciasta przeznaczoną do podziału wszystkich rodzajów ciasta żytniego i pszenno-żytniego zawierających maksymalnie 70% żyta (w zależności od jakości surowców).
Mechanizm dzielący urządzenia jest napędzany przez zespół hydrauliczny, który umożliwia regulację ciśnienia podziału wpływającą na dokładności podziału jak i zabezpieczającą strukturę ciasta przed zniszczeniem.
Dostępne są dwie wersje dzielarki MARK:
1. Maszyna ze zmienną liczbą komór podziału: 1, 2, 3 lub 4 – komorowa. Prosta zmiana ilości komór.
2. Maszyna ze stałą ilością komór podziału: 6 – komorowa.
Dzielarka MARK jest sterowana za pośrednictwem elektronicznego panelu sterowania (PLC) zamontowanego na obrotowym uchwycie.
Dzielarka do ciasta MARK ATT jest wyposażona w automatyczną wagę, który zapewnia maksymalną dokładność podziału odrzucając kęsy ciasta, które przekraczają ustaloną tolerancję wagi, jak również automatycznie dostosowuje objętość podziału ciasta w przypadku nadmiernego odchylenia.
Zalety:
– Wysoki zakres podziału i objętości zapewniony przez unikalną konstrukcję komór podziału zastosowanych w maszynie.
– Oprogramowanie urządzenia sugeruje operatorowi idealną konfigurację komór podziału w zależności od pożądanej wagi i objętości kęsów ciasta.
– Hydrauliczny system podziału z regulacją ciśnienia umożliwia dzielenie nawet delikatnych rodzajów ciast o minimalnej porowatości.
– Kęsy ciasta mogą być wyrzucone w lewo, w prawo lub w obu kierunkach co pozwala na zasilenie dwóch linii produkcyjnych.
– Szeroki zakres wagi i objętości, podzielonych kęsów ciasta.
– Wysoka dokładność podziału.
– Wszystkie części stykające się z ciastem wykonane są z materiałów do kontaktu żywnością.
– Wagodzielarka MARK ATT zapewnia wysoką dokładność podziału.
Przemysłowa wagodzielarka do ciasta MARK – pobierz katalog (angielski)