miesiarka z podwójną spiralą ESCHER MW
Maszyny piekarskie i cukiernicze
- podwójna spirala
- wykonanie przemysłowa
- idealna do ciast luźnych
Opis
Miesiarka – hydrauliczna z podwójną spiralą.
Optymalna do wszystkich rodzajów ciast, zwłaszcza do luźnych.
Przeznaczona do długotrwałej pracy-wykonanie INDUSTRIAL.
Napęd spirali: przekładnie z paskami klinowymi.
ISTOTNE ZALETY PODWÓJNEJ SPIRALI:
– Skrócenie czasu miesienia nawet do 50%
– zwiększenie wodochłonności ciasta o 3-6% ( w zależności od rodzaju)
– miesienie pomiędzy spiralami: eliminacja przegrzania ciasta
– zmniejszenie kosztów surowca i podniesienie jakości produktu.
– ograniczenie ilości dzież do produkcji
INNOWACYJNY-STOŻKOWY SYSTEM MOCOWANIA I NAPĘDU DZIEŻY:
– opatentowany, hydrauliczny system stożkowy.
– centralny, oddolny system mocowania i napędu dzieży
– pełna i stała stabilizacja dzieży w maszynie
– eliminacja efektu poślizgu dzieży ( nawet zaolejonej)
– eliminacja efektu zużywania się kół napędzających
– gwarancja stałego raportu obrotów dzieży i spirali
Wyposażenie standardowe:
Dwa silniki:
– podnoszenie głowicy kątowe i stożkowe mocowanie dzieży
– napęd narzędzia ( spirala/łopatka)
– napęd stożkowy dzieży
Sterowanie: panel elektro-mechaniczny z boku maszyny.
– cykle automatyczne
– dwa czasomierze elektroniczne:
– dwa biegi
– dwa kierunki obrotów dzieży
Dostępne opcje:
Touch Screen – programowanie receptur.
Vario Drive System ( VDS ): inwerter – płynna regulacja prędkości pracy.
Skrobak do ciasta montowany na stałe albo demontowalny.
Sonda temperatury ciasta PTC albo INFRARED
Rozdzielnica elektryczna po lewej stronie maszyny ( IP65 ).
Dowiedz się więcej na temat miesiarek z podwójnym narzędziem ESCHER MIXERS MW