ubijaczka cukiernicza TEKNO
Maszyny piekarskie i cukiernicze
- płynna regulacja obrotów
- elektrycznie opuszczana dzieża
- cicha i skuteczna praca
Opis
BUDOWA I FUNKCJONOWANIE:
1. Ubijaczka dzięki wyjatkowo solidnej konstrucji przeznaczona jest do dużej produkcji cukierniczej.
Korpus ze stali malowanej na mocnej i stabilnej podstawie. Opcja: korpus ze stali nierdzewnej INOX.
Regulacja wysokości tylnych nóg ułatwia własciwe wypoziomowanie i przygotowanie do pracy.
2. Dzieża ze stali nierdzewnej INOX na kółkach. Narzędzia mocowane w prosty i szybki sposób w głowicy maszyny.
Dzieża zabezpieczona jest podczas pracy ażurową osłoną ze stali nierdzewnej INOX, umożliwiającą kontrolę.
Elektrycznie podnoszona i opuszczana dzieża.
3. Panel sterujący: elektromechaniczny, umieszczony na głowicy ubijaczki.
Stopniowana regulacja prędkości pracy. 3 prędkości wybierane przy uzyciu selektora.
Wraz ze wzrostem prędkości wirowej narzedzia proporcjonalnie wzrasta jego prędkość planetarna, dzięki czemu uzyskuje się optymalne efekty pracy.
4. PRZENIESIENIE NAPĘDU: PRZEKŁADNIA ZĘBATA W KAPIELI OLEJOWEJ.
Taka konstrukcja gwarantuje cichą i płynna pracę bez ryzyka szybkiego zużycia elementów.
Dane techniczne
–
– Narzędzia standardowe: Trzepaczka średnia, spirala i łopatka – Inox,
– Narzędzie opcjonalne: hak – Inox
– Prędkość planetarna: 30 – 120 obr./ min
– Prędkość wirowa narzędzia: 95 – 390 obr./ min
– Zasilanie: standard 400 V/ 50 Hz/ 3 fazy lub opcjonalnie 230 V/ 50 Hz/ 1 faza