
Wytwornica kremu chlebowego
Krem chlebowy
- system jedno-zbiornikowy
- jednorodność struktury mieszanki
- zbiornik 250-450 litrów
Przeznaczenie:
System wytwarzania, przechowywania i dozowania kremu chlebowego. Mieszanka stanowi połączenie wody oraz gatunkowych odrzutów produkcyjnych. Sterowanie zintegrowane z WP 300.
System 1 – zbiornikowy.
Korzyści:
Jednorodność struktury mieszanki.
Wykorzystanie odrzutów produkcyjnych tzw. chleba „nieudacznego”
Krem dodany w odpowiedniej proporcji do ciasta powoduje dłuższe utrzymanie wilgoci w chlebie oraz poprawia walory zapachowe i smakowe pieczywa.
Bezpieczeństwo użytkownika
Funkcje:
– Zadanie proporcji pieczywa i wody.
– Ustawienie produkowanej ilości kremu chlebowego.
– Automatyczne przeliczenie wymaganej ilość pieczywa i wody.
– Automatyczne dozowanie wody do zbiornika.
– Ręczny wrzut pieczywa zgodnie z wytycznymi na panelu sterującym. Osiągnięcie wymaganej ilości pieczywa zostanie powiadomione sygnałem dźwiękowym oraz komunikatem na ekranie panelu. Można podawać pieczywo krojone oraz w całych bochenkach.
– Automatyczne rozpoczęcie procesu homogenizacji. Mieszadło pracuje w trybie produkcyjnym. Osiągnięcie jednolitej mieszanki trwa do 20 min.
– Informacja o produkcie gotowym do dozowania.
– Produkt można w każdej chwili dozować. Dozowanie automatyczne z receptury lub pojedyncze dozowanie.
– Krótkotrwałe magazynowanie produktu.