Komora wstępnej fermentacji Continuo
Komory wstępnej fermentacji
- do odprężania kęsów ciasta o zawartości do 30% mąki żytniej
- praca w trybie ciągłym
Opis
Komora do odprężania kęsów ciasta o zawartości mąki żytniej do 30% w automatycznych liniach formujących. Praca w trybie ciągłym, z gwarantowanym czasem odprężania kęsów.
ZALETY:
– odprężenie kęsów ciasta umożliwia optymalne wydłużenie bochenków
– koszyczki z tworzywa zapobiegającego przyklejaniu się ciasta
– pełna kontrola czasu odprężania kęsów.
–
Urządzenie wyposażone jest w ruchome zawieszki z koszyczkami na kęsy.
Komora współpracuje w trybie automatycznym z pozostałymi elementami linii.
Po przejściu cyklu odprężenia w komorze kęs automatycznie podawany jest do wydłużarki.
Rama i zawieszki koszyczków ze stali malowanej proszkowo
Panele komory wykonane ze stali malowanej proszkowo
Okna rewizyjne do kontroli pracy.
Opcje
–
– lampa przeciw-pleśniowa UV.
– dodatkowe wyjście dla kęsów ( skrócenie czasu odpoczynku)
– taśma wyprowadzająca kęsy ( dla dodatkowych wyjść)
– moduł klimatyzacji: wytwornica pary i ogrzewanie
– panele ze stali nierdzewnej Inox
– panele ze stali nierdzewnej Inox – izolowane
– rama i zawieszki ze stali nierdzewnej Inox
– dodatkowy wyłącznik „stop”