Komora wstępnej fermentacji Statica
Komory wstępnej fermentacji
- do odprężania kęsów ciasta o zawartości do 50% mąki żytniej
- pełna kontrola czasu odprężania
Przeznaczenie:
Komora w wersji specjalnej.
DO ODPRĘŻANIA KĘSÓW O ZAWARTOŚCI DO 50% MĄKI ŻYTNIEJ
i luźnych, delikatnych, które nie powinny być przerzucane w trakcie garowania.
Komora jest elementem automatycznych linii formujących.
Praca w trybie krokowym, z regulowanym czasem odprężania kęsów.
Załadunek komory odbywa się przy zastosowaniu transportera „V”.
–
Zalety:
–
– odprężenie kęsów ciasta umożliwia optymalne wydłużenie bochenków
– koszyczki z filcu zapobiegającego przyklejaniu się ciasta
– PEŁNA KONTROLA I REGULACJA CZASU ODPRĘŻANIA KĘSÓW.
Wyposażenie:
–
Transporter załadunkowy w systemie „V” do delikatnej pracy.
Ruchome, wymienne zawieszki z filcowymi koszyczkami ( muldami).
Transporter wbudowany do automatycznego podawania kęsów do wydłużarki.
Rama i zawieszki koszyczków ze stali malowanej proszkowo
Panele komory wykonane ze stali malowanej proszkowo
Okna rewizyjne do kontroli pracy.