
Zaokrąglarka stożkowa SABOTIN 1
Linie do chleba
- wydajność do 2400 szt/h
- panele ze stali INOX
- stożek i bieżnia pokryte teflonem
Opis
Zaokrąglarka stożkowa Sabotin 1 jest przeznaczona do pośredniego i końcowego zaokrąglania ciasta pszennego i pszenno – żytniego o zawartości do 30% mąki żytniej i wydajności 160 TA.
Doskonałe wykonanie zaokrąglarki gwarantuje, że uformowany kęs ciasta ma idealnie okrągły kształt i gładką powierzchnię, zapewniając optymalną fermentację w komorze pośredniej i zaokrąglenie bochenka.
Zalety:
- Urządzenie może być wyposażone w system nadmuchu zimnego lub ciepłego powietrza, aby zapobiec przyklejaniu się ciasta.
- Możliwość wprowadzenia kęsów z trzech stron.
- Wszystkie części maszyny mające kontakt z ciastem są pokryte teflonem. Powłoka teflonowa ma specjalną jakość i grubość, aby zmniejszyć ryzyko przyklejania się ciasta.
- Zaokrąglarkę można łatwo przemieszczać na kółkach.
- Panele ze stali nierdzewnej INOX.
- Solidna konstrukcja maszyny zapewnia długą żywotność.
- Łatwe czyszczenie i konserwacja.
- Cicha praca.
Dane techniczne
–
Wydajność: do 2.400 szt./godz.
Gramatura kęsów ( AB): 200-1.200 g.
Długość bieżni: 3.750 mm.