Zaokrąglarka stożkowa SABOTIN 2
Linie do chleba
- wydajność do 3200 szt/h
- wprowadzanie kęsów w 3 poz.
- stożek i bieżnia pokryte teflonem
Opis
Zaokrąglarka stożkowa Sabotin 2 przeznaczona jest do pośredniego i ostatecznego formowania (zaokrąglenia) ciasta pszennego i pszenno – żytniego o zawartości do 30% mąki żytniej i wydajności 160 TA.
Doskonałe wykonanie zaokrąglarki gwarantuje, że uformowany kęs ciasta ma idealnie okrągły kształt i gładką powierzchnię, zapewniając optymalną fermentację w komorze pośredniej i zaokrąglenie bochenka.
Zalety:
- Przedłużona spirala dla optymalnego kształtu kęsa ciasta.
- Urządzenie może być wyposażone w system nadmuchu zimnego lub ciepłego powietrza, aby zapobiec przyklejaniu się ciasta.
- Urządzenie może być wyposażone w system natrysku oleju na stożek.
- Proste sterowanie za pomocą elektronicznego panelu sterowania.
- Wszystkie części maszyny mające kontakt z ciastem są pokryte teflonem. Powłoka teflonowa ma specjalną jakość i grubość, aby zmniejszyć ryzyko przyklejania się ciasta.
- Zaokrąglarkę można łatwo przemieszczać na kółkach.
- Możliwość wprowadzenia kęsów z trzech stron.
- Solidna konstrukcja maszyny zapewnia długą żywotność.
- Panele ze stali nierdzewnej INOX.
- Łatwe czyszczenie i konserwacja.
- Cicha praca.
- Możliwość synchronizacji w automatycznej linii do chleba.
Dane techniczne
–
Wydajność: do 3.200 szt./godz.
Gramatura kęsów ( AB): 200-1.200 g.
Długość bieżni: 5.400-6.400 mm.