Zaokrąglarka stożkowa SABOTIN 3
Linie do chleba
- wydajność do 5000 szt/h
- centralny system regulacji bieżni
- płynna regulacja prędkości pracy
Opis
Zaokrąglarka stożkowa Sabotin 3 przeznaczona jest do pośredniego i ostatecznego formowania (zaokrąglenia) ciasta żytniego i pszenno-żytniego o zawartości mąki żytniej do 50% i wydajności 160 TA.
Doskonałe wykonanie zaokrąglarki gwarantuje, że uformowany kęs ciasta ma idealnie okrągły kształt i gładką powierzchnię, zapewniając optymalną fermentację w komorze pośredniej i zaokrąglenie bochenka.
Jej solidna konstrukcja i liczne wersje sprawiają, że sprawdza się w średnich i dużych piekarniach przemysłowych z automatycznymi liniami do produkcji chleba.
Trzy wersje urządzenia są dostępne w zależności od trybu regulacji spirali : Sabotin 3 RS (manualny, niezależny dla poszczególnych odcinków ), Sabotin 3 RC (centralny system regulacji bieżni) i Sabotin 3 MC (automatyczny serwomotorem, zmiana ustawień z zachowaniem wzajemnych proporcji elementów składowych bieżni ).
Zalety:
- Regulowane spirale (ścieżki) pozwalają używać zaokrąglarkę do formowania kęsów o różnej masie.
- Prędkość stożka jest regulowana co pozwala na wybór optymalnej prędkości w stosunku do wydajności linii do produkcji chleba i rodzaju ciasta.
- Miękki start / stop urządzenia.
- Możliwość wprowadzenia kęsów z trzech stron.
- Jeden z najdłuższych bieżni dostępnych na rynku zapewnia optymalne zaokrąglenie kęsa ciasta.
- Sterowanie za pomocą panelu elektromechanicznego
- Wszystkie części maszyny mające kontakt z ciastem są pokryte teflonem. Powłoka teflonowa ma specjalną jakość i grubość, aby zmniejszyć ryzyko przyklejania się ciasta.
- Urządzenie może być wyposażone w system nadmuchu zimnego lub ciepłego powietrza, aby zapobiec przyklejaniu się ciasta.
- Urządzenie może być wyposażone w system natrysku oleju lub wody na stożek.
- Zaokrąglarkę można łatwo przemieszczać na kółkach.
- Solidna konstrukcja maszyny zapewnia długą żywotność nawet przy produkcji w trybie 24/7.
- Panele ze stali nierdzewnej INOX.
- Łatwe czyszczenie i konserwacja.
- Cicha praca.
Dane techniczne
–
Wydajność: do 5.000 szt./godz.
Gramatura kęsów: 100-1.800 g.
Długość bieżni: 2.650-4.660 mm.