
miesiarka spiralna ESCHER MR Professional
Maszyny piekarskie i cukiernicze
- wymienne dzieże
- wykonanie przemysłowe
- Vario Drive System
Opis
Celem producenta w pracach nad rozwojem linii MR było zamierzenie stworzenia miesiarek o solidnej zwartej konstrukcji, przeznaczonych do intensywnego użytkowania, przystosowanych do pracy z wszystkimi rodzajami ciasta (także z tymi najbardziej sztywnymi) nie wymagających regulacji ani szczególnych operacji konserwacyjnych podczas całego okresu eksploatacji.
Escher Mixers przedstawia dwie linie miesiarek z wyjezdną dzieżą :
- MR Professional 80-300 Kg i MR Professional 350-500 Kg: z opatentowanym systemem zaczepu stożkowego i obracania dzieży
- MR Premium: z chwytakowym zaczepem dzieży i systemem napędu dzieży przy wykorzystaniu kół ze sprzęgłem
Prezentowane dwie nowe linie miesiarek spiralnych z wyjezdną dzieżą, przy zachowaniu zasad i poziomu jakościowego systemu miesienia Escher, wprowadzają przełomowe rozwiązania techniczne na najwyższym poziomie inżynieryjnym .
Wprowadzono ulepszenia dotyczące:
- Systemu obracania dzieży _ Professional line;
- Systemu blokady dzieży _ Professional line;
- Systemu napędu i zamykania głowicy _ Professional e Premium line;
- Kształtu ramy miesiarki i dzieży _ Professional e Premium line.
- Opatentowany system zaczepu dzieży
- Miesiarka Escher Mixers MR
- Wyjedna dzieża
- Miesiarka z klasyczną spiralą
- Miesienie ciasta
Rama
Rama, podobnie jak inne elementy konstrukcyjne maszyny, została zaprojektowana przy wykorzystaniu najnowszych systemów projektowania trójwymiarowego i obliczeń obciążeń.
Zastosowanie zmodyfikowanej ramy pozwala na całkowite lub częściowe wykonanie maszyny ze stali nierdzewnej wg wymagań klienta.
Wyjezdna dzieża zapewnia maksymalny stopień łatwości przy manewrowaniu i transporcie, także przy jej pełnym obciążeniu . Została opracowana do współpracy z wywrotnicami Escher , również tymi wyposażonymi w zmotoryzowany układ obracania dzieży wraz ze skrobakiem.
System napędu
System napędu i zamykania głowicy gwarantuje szczelne i stałe zamknięcie, także przy
przygotowaniu ciast szczególnie sztywnych/mocnych, których miesienie powoduje zazwyczaj powstawanie wibracji.
Ta właściwość pozwala utrzymać spiralę zawsze w tej samej odległości od dna dzieży, pozwalając zagwarantować w ten sposób lepszą jakość i laminację ciasta.
Głowica maszyny pracuje bez jakichkolwiek drgań pionowych, także w przypadku maksymalnego obciążenia dzieży.
Dane techniczne
System napędu i zamykania głowicy – większa stabilność głowicy – eliminacja drgań głowicy podczas pracy nawet podczas pełnego obciążenia dzieży i miesienia ciast o szczególnie małej zawartości wody . Ta właściwość pozwala utrzymać spiralę zawsze w tej samej odległości od dna dzieży, pozwalając zagwarantować w ten sposób lepszą jakość i laminację ciasta.
- System napędowy Premium – większa moc i moment obrotowy. Dostosowany
do użytkowania przemysłowego i na rynki wymagające częstotliwości 60Hz ( niezmienna ilość obrotów spirali ); - Wyjezdna dzieża zapewnia łatwość przy manewrowaniu – duża wygoda w użytkowaniu;
- Specjalnie zaprojektowany korpus miesiarki w celu zwiększenia wytrzymałości na drgania skrętne – większa odporność i żywotność maszyny i jej elementów;
- Maszyna w całości zaprojektowana przy wykorzystaniu najnowszych systemów projektowania trójwymiarowego i obliczeń obciążeń – rozwiązania techniczne na najwyższym poziomie inżynieryjnym;
- Szeroka gama dostępnych opcji – wszechstronność zakresu i możliwości zastosowania maszyny;
- Maszyna wykonana w całości lub częściowo ze stali nierdzewnej – dostosowana do wszystkich środowisk pracy;
- Łatwe do czyszczenia powierzchnie – wysoki poziom utrzymania higieny;
- Płynne sterowanie układem napędowym – Vario Drive System – pozwala na zmianę przełożenia układu sterowania dzieży i spirali aby dostosować maszynę do pracy z różnymi typami ciast;
- System montażu narzędzi – pozwala operatorowi na wymianę narzędzia w miesiarce w łatwy, szybki i bezpieczny sposób;
- Cicha praca układu napędowego i stałe obroty dzieży;
- Łatwy sposób wprowadzania dzieży i automatycznego jej blokowania
Vario Drive
Aby zapewnić maszynie wszechstronność zastosowania został opracowany system napędu VarioDrive, który pozwala na zmianę ilości obrotów spirali i dzieży. Ta sama maszyna może więc pracować z ciastami i mieszankami różnych produktów.
Touch screen
Maszyny są dostępne w wersji całkowicie skomputeryzowanej i dostosowanej do zarządzania recepturami wraz z czasami i dodatkowymi parametrami takimi jak : prędkość pracy narzędzia, temperatura ciasta, pobór mocy w Amp. Możliwa jest także kontrola i podgląd ustawionych na miesiarce parametrów technicznych, a także zasygnalizowanych alarmów.
Narzędzia
W zależności od wymagań klienta, istnieje możliwość dostarczenia razem ze spiralą, innych narzędzi o kształtach i charakterystyce opracowanych wedle wytycznych zamawiającego.